4 tips om fit te blijven tijdens deze ‘roerige’ tijden.

Sportscholen moeten dicht, sportevenementen worden afgelast en het fietsen en hardlopen in groepen wordt afgeraden. Maatregelen die nodig zijn om corona een halt toe te roepen, maar dit is voor veel sporters mentaal best wel een lastige omschakeling. Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft als sporter nu ieder doel wegvalt?

Het is belangrijk om fit te blijven. Een goede conditie is belangrijk om je te kunnen weren tegen virussen als corona. Een goede conditie behouden is belangrijk om straks weer volle bak te kunnen knallen wanneer we corona (hopelijk) met zijn allen hebben verslagen. 4 tips om gemotiveerd en fit te blijven!

Ga buiten hardlopen en / of fietsen!
Ga lekker naar buiten om te rennen of fietsen. Sociale onthouding is zo niet lastig – mits je natuurlijk een beetje afstand houdt van andere mensen die buiten te vinden zijn - en ze geven goed weer op! Lekker opladen in het zonnetje. Ga hardlopen, wielrennen of mountainbiken. Lekker je gedachten verzetten en mentaal ontstressen.

Krachttraining? Maak gebruik van de natuur!
Oké, je kunt nu niet meer in de sportschool aan de gewichten hangen. Maar in de natuur liggen zoveel attributen voor het grijpen om toch een perfecte krachttraining uit te voeren! Tricep dips op een bankje, over boomstammen springen, boomstammen flippen, sprintjes van boom naar boom! Ook zonder attributen kan je van alles doen, squats, planken, opdrukken en sit ups, buiten is alles leuker!

Op zoek naar competitie? Ga Zwiften!
Via Zwift kan je toch nog jouw competitiedrang kwijt! Je kunt deelnemen aan wedstrijden of ‘gewoon’ toeren over de virtuele parcoursen. Lekker zweten!

Eet gezond!
Een open deur, maar heel belangrijk. We zitten allemaal meer thuis en ongezond eten snaaien ligt dan toch wel op de loer. Eet voldoende groenten en fruit en zorg ook dat je jouw energievoorraad goed aanvult met evenwichtige voeding, zeker wanneer je de motivatie hebt om lekker stevig door te blijven trainen. Het nemen van sportvoeding met daarin de juiste verhouding macro’s (vet / eiwit / koolhydraten) is en blijft belangrijk en daarnaast kan je denken aan een supplement dat het immuunsysteem ondersteunt.

Bekijk ook

Winaar Fietssokken Nederlandse vlag

Winaar RWB sokken zijn comfortabele sokken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en ze zorgen voor een heerlijke verkoeling van je voeten dankzij de ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Full White Fietssokken - Zwart label

Winaar Full White zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven garen ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Wit

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Zwart

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur zwart en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt energieneutraal

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie

 

© 2011 - 2024 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl