Getest! Supplementen van Concap en Phar-Mi-Lan

De afgelopen maanden ben ik qua hardlopen wat gerichter gaan trainen met behulp van een trainer. De frequentie is opgeschroefd van 3 naar 4 trainingen per week en de tempoduurloop, langzame duurloop en intervaltraining maken standaard onderdeel uit van mijn wekelijkse invulling. Met name met de hoge tempo’s tijdens intervaltrainingen (denk aan blokjes van 1 of 2 kilometer met een pace van 4.00-4.14/km) heb ik best wat moeite.

Twee maanden geleden sprak ik met de eigenaar van het merk Concap en vertelde ik over mijn hardloopdoelen en plannen. Hij vroeg mij naar mijn trainingsomvang en de tempo’s die ik ongeveer per training loop. Ook vroeg hij wat mijn bloedgroep is (AB+). Hierop pakte hij wat supplementen uit een stelling en gaf hij aan hoeveel ik hiervan moest nemen. Ik zal jullie vertellen welke supplementen ik gedurende 2 maanden heb gebruikt en of dit mij heeft geholpen / ondersteund tijdens trainingen.

1. IJzersiroop van Phar-Mi-Lan

Dit is een siroop die ijzertekorten aanvult c.q. voorkomt. Met toegevoegde vitamine C om de opname van ijzer te ondersteunen. Hiervan nam ik dagelijks op een nuchtere maag 25 mg. Zowel op trainingsdagen als rustdagen.

2. Concap Duration 55-11

Dit is een van de nieuwste producten van Concap. Dit supplement bevat nitraten en andere werkzame stoffen zoals spinazie-extract en zorgt voor een beter spieruithoudingsvermogen. Dit supplement nam ik alleen voor een training. Ik loste 1 maatschepje op in een half glas water. 30 minuten voor een intensieve training en een uur voor een duurtraining.

3. Concap Forte

Concap Forte bevordert de concentratie, het herstel en geeft extra energie. In combinatie met de ijzersiroop zou dit supplement ervoor moeten zorgen dat ik net wat extra kan pushen tijdens een snelle training en sneller herstel na een lange duurloop. Hiervan nam ik op trainingsdagen 4 capsules. 30 minuten voor een intensieve training en een uur voor een duurtraining.

4. Concap Amino A

Concap Amino A is ontwikkeld om spierafbraak tegen te gaan, spierkracht te verbeteren en  herstel te bevorderen. Dit supplement was de reden dat naar mijn bloedgroep werd gebruikt. Dit supplement werk namelijk het best bij mensen met bloedgroep A, B of AB. Voor mensen met bloedgroep O heeft Concap een soortgelijk product, Amino O. Hiervan nam ik altijd 2 capsules bij het ontbijt en op trainingsdagen ook nog 2 na een training.

Mijn ervaring

Ik ben oprecht positief verrast over de uitwerking van de supplementen op mijn lichaam, zowel tijdens trainingen als voor wat betreft het herstel tussen de trainingen. Ik had voor mijn gevoel echt meer kracht en energie tijdens trainingen. Dit merkte ik vooral tijdens intervaltrainingen. Op dezelfde hartslag haalde ik hogere tempo’s en ik had het gevoel sneller te herstellen zodat ik een volgende herhaling ook weer gemakkelijker het hoge tempo haalde. Daarnaast herstelde ik echt veel sneller van trainingen. Waar ik eerst eigenlijk altijd ‘slechte benen’ had de tweede dag als ik 2 dagen achter elkaar trainde, had ik dit nu niet. Ik denk dat dit met name komt door het nemen van de Amino A. Ik blijf deze supplementen zeker gebruiken. Daarbij merk ik wel op dat het verstandig is om geregeld een ‘supplementpauze’ of ‘detox’ in te lassen. In een latere blog zag ik hier meer aandacht aan besteden.

Bekijk ook

Winaar Fietssokken Nederlandse vlag

Winaar RWB sokken zijn comfortabele sokken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en ze zorgen voor een heerlijke verkoeling van je voeten dankzij de ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Full White Fietssokken - Zwart label

Winaar Full White zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven garen ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Wit

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Zwart

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur zwart en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt energieneutraal

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie

 

© 2011 - 2024 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl