Getest! 5 verschillende sportvoedingsproducten.

De afgelopen periode heb ik tijdens het uitvoeren van mijn trainingen 7 verschillende sportvoedingsproducten getest. Ik vertel jullie over mijn ervaringen!

Training 1: Trailrun 30 km.

Product: Maxim Energy Bar Oats Almonds & Salty Nuts

Eigenlijk stond er een wedstrijd op het programma: de Cauberg trail. Deze ging niet door en daarom besloot ik om zelf een trailrun te lopen van 30 kilometer. Het was uiteindelijk warmer dan gedacht, dus werd er aardig wat gezweet. Halverwege ben ik echt even gestopt om deze reep op te eten. Het zoutige in deze reep was heel welkom, ook vanwege het vele zweten, en ik kreeg hem makkelijk weg. De smaak is goed, de structuur is top (een beetje zacht) en het is fijn dat hij vrij groot is. Ik kon daarna weer gemakkelijk doorrennen en kreeg geen last van mijn maag en darmen. Een aanrader wanneer je een wat langere training doet bij warm weer.

Cijfer: 9

Training 2: Fietstocht van 3 uur

Product: SiS Go Gel Isotonic - Fruit Salad

Door het vele lopen kom ik de laatste tijd niet zoveel meer aan wielrennen toe. Tijd om weer eens een lekkere duurrit te maken! Voor onderweg nam ik onder andere een gelletje mee. SiS Go Isotonic een de smaak Fruit Salad. Klinkt aantrekkelijk, maar uit ervaring weet ik dat een gelletje over het algemeen niet lekker is????. Na anderhalf uur begonnen mijn beentjes wel een beetje leeg te raken, dus nam ik de gel. Ik was echt oprecht verrast door de smaak. Eigenlijk gewoon echt wel lekker! De gel viel goed, ik kreeg binnen een minuut of 10 weer nieuwe energie. Ik neem tijdens een fietstraining nog altijd het liefst een reepje, maar voor deze gel maak ik graag een uitzondering.

Cijfer: 8,5

Training 3: 2 uur mountainbiken

Product: NamedSport Total Energy Fruit Bar - Tropical

Tijdens mijn favoriete rondje Nijnsel nam ik deze reep van NamedSport. De structuur is echt superlekker. Een beetje crispy, met echt een lekkere bite en een soort coating van eetpapier. De smaak was op zich ook goed, maar wat mij betreft te zoet. Ik zou er hiervan geen twee in 1 training eten. Hij gaf me wel de nodige energieboost. Ik heb me laten vertellen dat de smaak pistache veel lekkerder is en stukken minder zoet, dus die moet ik ook nog maar eens testen.

Cijfer: 7

Training 4: Hardlopen, intervaltraining 1 uur

Product: Invigor8 Superfood Shake

Deze keer stond er een pittige intervaltraining op het menu. Ik merk dat ik de laatste dagen wat lastig herstel van trainingen en daarom besloot ik na de training een herstelshake te nemen. Deze shake van Invigor8 bevat met name eiwitten en is in combinatie met een maaltijd met koolhydraten dus een perfecte aanvulling na een intensieve training. De smaak is eigenlijk wel echt lekker en ik heb het gevoel dat het nemen van deze shake mijn herstel echt bevordert. Daarnaast zorgt deze shake voor een lang verzadigd gevoel en voorkomt dit snaaien gedurende de dag;). Aanrader!!

Cijfer: 9

Training 5: Duurloop 21 kilometer

Product: Maurten Drink Mix 160

Tijdens duurlopen langer dan 1,5 uur probeer ik altijd wel wat te drinken mee te nemen voor onderweg. Zeker nu het weer iets warmer wordt buiten. Over de sportvoeding van Maurten is bekend dat deze vooral onder hardlopers erg populair is. Veel hardlopers krijgen last van maag en darmen bij veel sportvoedingsproducten en dit zou niet het geval zijn bij Maurten. Eerlijk: deze voeding had ik al getest en gebruikt bij de marathon van Amsterdam. Ik ben er ook erg over te spreken. Het is niet ‘lekker’, maar ook zeker niet vies. Het is vrij neutraal qua smaak en het valt inderdaad echt heel goed. Geen last van maag en darmen en geeft snel energie. Ik vind dit echt een topproduct en ik ben zeker van plan om deze drank te blijven gebruiken tijdens wedstrijden.

Cijfer: 9,5

Bekijk ook

Winaar Fietssokken Nederlandse vlag

Winaar RWB sokken zijn comfortabele sokken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en ze zorgen voor een heerlijke verkoeling van je voeten dankzij de ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Full White Fietssokken - Zwart label

Winaar Full White zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven garen ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Wit

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Zwart

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur zwart en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt energieneutraal

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie

 

© 2011 - 2024 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl