Blog van de tour van 1925 door Joost van Wijngaarden

Joost van Wijngaarden rijdt de Tour de France van 1925. De route loopt helemaal langs de grenzen van Frankrijk, een uitdaging van 5.400km en 55.000 hoogtemeters. Hij doet dat solo, maar wordt begeleid door een camper. Wielervoeding.nl rustte hem uit met de nodige voeding en andere producten die Joost voor ons test tijdens zijn avontuur.

 

“Op het moment van schrijven, zit ik in Bordeaux. De eerste tien etappes zijn achter de rug en ik geniet van mijn eerste rustdag. Op zaterdag 17 juli vertrok ik vanuit Parijs in noordwestelijke richting naar de dichtstbijzijnde kust; dat was etappe 1. Van daaruit heb ik in vier etappes de hele Normandische kust gevolgd. Prachtige klifkusten, met een indrukwekkend oorlogsverleden. Daarna volgden twee etappes Bretagne, zodat de hele westelijke punt van Frankrijk tot aan Brest gerond was. Wie denkt dat het noorden van Frankrijk vlak is, komt bedrogen uit. Met alleen de etappes in Normandië en Bretagne zat ik al aan 11.300 hoogtemeters.

Om deze fysieke beproeving vol te houden, wist ik dat het heel belangrijk werd om goed (en veel) te blijven eten en drinken onderweg. Gelukkig helpt Wielervoeding.nl mij daarbij. Met de Concap Orange dorstlesser in de bidons, krijg ik ook door te drinken al de nodige koolhydraten binnen. En het is nog lekker ook! Ik zorg dat ik elk uur op de fiets iets eet. Ik heb daar zelf wat inbreng in met bananen, zelfgebakken havermoutrepen en plakken ontbijtkoek, maar de belangrijkste items zijn de producten van Lightning Endurance: de repen met aardbeiensmaak gaan er erg goed in en voeden goed en de Lightning Endurance gels (Orange en Lemon) zijn een fijne afwisseling. Wat ik fijn vind aan deze gels is dat ze vrij vloeibaar zijn, dus makkelijk in te nemen zijn. En de smaak is aangenaam.

Na Bretagne ben ik in zuidelijke richting afgezakt langs de Atlantische kust, tot in Bordeaux, waar ik nu zit. Dat gebeurde in drie vrij vlakke etappes langs de steden Vannes, Sables d’Olonne, La Rochelle en Saintes. Het oversteken van de monding van de Loire met Pont de Saint-Nazaire (60m hoog) was even spannend met een zijwind van 5 Beaufort, maar ook dat is overleefd. Verder werden de vlakke (en saaie) etappes langs de Franse westkust vooral getekend door wind tegen en regen. Je weet dat je daar ergens tijdens zo’n ronde mee te maken gaat krijgen, maar als het dan zover is, word ik er altijd weer bloedchagrijnig van.

Wat nog volgt: de Pyreneeën zijn aanstaande. Daar kijk ik naar uit! Daarna langs de Côte d’Azur, door de Alpen, Jura en Vogezen en dan nog een aantal vlakkere ritten terug tot in Parijs. Over deze ritten zal ik in een volgend blog voor deze website weer verslag uitbrengen.

Dan zal ik ook mijn eerste testresultaten delen van de Amp Human PR Lotion, die ik tijdens deze uitdaging dagelijks gebruik.”

Wie het leuk vindt om Joost te volgen tijdens zijn Tour de France, kan hem volgen op Strava en Instagram, waar hij dagelijks zijn rit en een aantal mooie foto’s uploadt. Een absolute aanrader is om zijn vooraf gemaakte routeboek door te nemen; hier te downloaden.

Bekijk ook

Winaar Fietssokken Nederlandse vlag

Winaar RWB sokken zijn comfortabele sokken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en ze zorgen voor een heerlijke verkoeling van je voeten dankzij de ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Full White Fietssokken - Zwart label

Winaar Full White zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven garen ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Wit

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Zwart

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur zwart en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt energieneutraal

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie

 

© 2011 - 2024 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl