Trainen voor een Ultratrail: Voedingstips van Mirthe!

17 oktober staat al tijden omcirkeld in mijn agenda. Samen met mijn loopmaatje Marcel ga ik dan een poging doen om 100 kilometer te rennen over onverharde paadjes! Start: 100 onverharde kilometers van huis. Finish: thuis!

En daar moet natuurlijk voor getraind worden. Al een aantal weken loop ik vrijwel alleen maar onverharde kilometers in een voor mij vrij langzaam tempo. Zo kom ik op een omvang van tussen de 80 en 100 kilometer per week.

Onderdeel van mijn trainingen is het lopen van (hele) lange duurlopen. Inmiddels heb ik 2 keer een duurloop van rond de 50 kilometer gelopen en 1 duurloop van 60 kilometer. Tijdens deze hele lange duurlopen heb ik de mogelijkheid om te testen wat voor mij nu het beste werkt qua voeding.
Afgelopen zondag liep ik 60 kilometer. Ik nam een voor mij perfecte mix van verschillende soorten sportvoeding. Hierop ga ik mijn voedingsplan baseren voor de 100 kilometer. Ik neem jullie graag even mee in wat ik heb gegeten en gedronken.

Eten en drinken tijdens mijn training van 60 kilometer

Het advies bij dit soort lange inspanningen is om tussen de 60 en 80 gram koolhydraten per uur te nemen om zo een hongerklop te kunnen voorkomen. Ik krijg vrij snel last van mijn maag en darmen, dus is dit voor mij wel een uitdaging. Tijdens de training had ik 2,5 liter sportdrank bij me. Ik koos voor de Lightning Endurance Mix. Door de toevoeging van BCAA’s zorgt deze drank ervoor dat je spieren al tijdens de inspanning worden voorzien van eiwitten, wat bijdraagt aan herstel. Onderweg heb ik nog een litertje water bijgetankt waar ik electrolyte tabs van Powerbar aan toevoegde. Totaal aan drinken: 3,5 liter en 150 gram koolhydraten.

Qua eten merk ik dat ik soms misselijk wordt als ik veel repen eet. Daarom koos ik er nu voor om voornamelijk gels en snoepjes te nemen. De eerste 4 uren nam ik 2 Xendurance gels en 2 Pro Fruit Gels van BYE. De gels van BYE smaken echt naar een heerlijke frisse smoothie en de gels van Xendurance hebben een ook een heerlijke friszure smaak. Beide gels zijn niet extreem zoet en ik vind ze oprecht lekker.  Totaal: 99 gram koolhydraten.

Het laatste uur nam ik nog een zakje Cola Bottles van Lighting Endurance. Deze kauwen makkelijk weg en waren een fijne afwisseling op de gels. Ik kreeg hier direct energie van voor de laatste loodjes! Een zakje bevat 60 gram koolhydraten.

Totaal nam ik dus 3,5 liter drinken en 309 gram koolhydraten. Ik deed bijna 6 uur over deze training (ongeveer 5 uur en 40 minuten), dus dat komt neer op iets meer dan 50 gram koolhydraten per uur. Dit voelde voor mij nu voldoende en ik had het idee dat mijn spieren niets tekort kwamen! Ook smeerde ik vooraf Amp Human op mijn benen. Ik heb dit product nu meerdere malen getest en ik ervaar minder verzuring in mijn spieren en sneller herstel na de inspanning. Direct na de training een heerlijke Hunky Protein bar en mijn herstel is super gegaan!

Wil jij nu ook deze producten testen tijdens jouw lange duurloop? Bestel dan nu het ‘Ultratrail pakket’. Dit pakket bevat 1 pot Endurance Mix, 4 Xendurance gels, 4 BYE Pro Fruit gels, 1 tub Electrolyte tabs van Powerbar, 2 zakjes Lightning Endurance  Cola Bottles, 2 Hunky Protein Bars en een proefpakket Amp Human. Voordelig geprijsd voor €59,99

Bekijk ook

Winaar Fietssokken Nederlandse vlag

Winaar RWB sokken zijn comfortabele sokken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en ze zorgen voor een heerlijke verkoeling van je voeten dankzij de ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Full White Fietssokken - Zwart label

Winaar Full White zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven garen ...

Prijs: €14,99 €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Wit

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur wit en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het geweven ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Champ Fietssokken - Wereldkampioen - Zwart

Winaar Champ Wereldkampioen zijn comfortabele sokken in de kleur zwart en bieden je voeten een heerlijke verkoeling dankzij de unieke structuur. Het ...

Prijs: €15,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt energieneutraal

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie

 

© 2011 - 2024 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl