Topper: Maxim Energy Gel – Hoogst gedoseerde Energy Gel

Maxim Instant Energy Gel bevat maar liefst 63 gram koolhydraten per sachet (77ml). Dit is de meest koolhydraatrijke gel in de markt. Vanwege de unieke koolhydraatsamenstelling wordt een Maxim Energy Gel snel en makkelijk door het lichaam opgenomen en is deze ´zacht´voor de maag. 1 sachet levert energie voor ruim 1 uur intensief sporten.

De 6 grote voordelen van Maxim Energy Gel

  • - Ideale verhouding koolhydraten (maltodextrine-glucose/fructose 2:1)
  • - Maximale koolhydraatspiegel (63 gram koolhydraten/77ml)
  • - Goede smaak, minder zoet en makkelijk drinkbaar
  • - Vriendelijk voor de maag
  • - Vrij van kunstmatige zoet en kleurstoffen
  • - 1 sachet levert 60-75 minuten energie 

Hoeveel energy gel heb je nodig? Duur en intensiteit bepalen behoefte aan hoeveelheid en soort koolhydraten.

Wat de meest ideale sportvoeding is hangt met name af van je hartslag, intensiteit en duur van je sport. Ben ervan bewust dat vloeibare voeding over het algemeen sneller door het lichaam wordt opgenomen dan vast voedsel en is daarom met name ideaal voor snelle energie aanvoer op die momenten dat kauwen lastig is.

  • - Met een hoge hartslag is het makkelijker om vloeibare voeding in de vorm van een energie gel te gebruiken. Een Maxim Energy gel levert 63 gram koolhydraten, voor ruim 1 uur energie. Dit is gemakkelijker dan 3 kleine porties isotone gels met maar 20 gram koolhydraten.
  • - Tijdens korte intensieve inspanningen heb je snel een hoge bloedsuikerspiegel nodig en dan is een vloeibare energie gel ideaal. Ze bevatten glucose/fructose voor snelle energie en een directe boost. 
  • - In de finale levert een Maxim Energy Gel nog een flinke energie boost om de laatste (kilo)meters vol op aan te kunnen zetten.

Hoe zit het eigenlijk met snelle suikers en langzame koolhydraten?

Koolhydraten zijn er in 2 vormen. De zogenaamde korte koolhydraten = suiker(glucose, fructose, dextrose). Deze snelle suikers komen direct in het bloed om omgezet te worden in energie. Daarnaast heb je de zogenaamde lange koolhydraten = zetmeel (uit o.a. haver, mais, granen). Deze worden in je darmen minder snelafgebroken en deels omgezet in suiker voor nieuwe energie en deels opgeslagen als voorraad in je spieren voor een later moment. 

Een energy gel geeft zogenaamde snelle suikers af aan het bloed, waardoor er direct een energie piek ontstaat, die vervolgens na 20-30 minuten ook weer heel snel daalt.Het is dan belangrijk om je hartslag te laten zakken of snel weer energie aan te vullen. 

Hersluitbare drinkpouch; handig, voordelig en vriendelijk voor het milieu!

Een drinkpouch Maxim Energy Gel bevat 77ml gel, dit is voor ruim 60 minuten energie en is gelijk aan 3 reguliere isotone gels. 1 sachet Maxim Energy Gel levert dus meer energie en veel minder afval dan 3 losse zakjes isotone gels. En je kunt het lege zakje gesloten en dus zonder lekken weer in je achterzak stoppen om later in een prullenbak te gooien (ipv in de berm). Dat is wel zo fijn voor het milieu!  Het zakje is gemakkelijk te openen en via het drinktuitje te drinken. Het heeft geen scheurlijn waardoor de gel uit de verpakking op je handen, gezicht of stuur spuit. 

En… 1 Maxim Energy Gel is voordeliger dan 3 reguliere isotone energie gels. Dat is mooi meegenomen, toch?

 
Bekijk het assortiment van SiS op Wielervoeding.nl!
Bekijk het assortiment van BYE! Nutrition op Wielervoeding.nl!
Bekijk het assortiment van Maurten op Wielervoeding.nl!
Bekijk het assortiment van Lightning Endurance op Wielervoeding.nl!
Bekijk het assortiment van Winaar Socks op Wielervoeding.nl!

Fietssokken voor de winter

Winaar Merino Wintersokken Green

Winaar Merino Green zijn wintersokken van het zachtere en dikkere materiaal merinowol in de kleur groen met gele strepen. Doordat ze grotendeels bestaan ...

Prijs: €18,99 €19,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Merino Wintersokken Black

Winaar Merino Black zijn wintersokken van het zachtere en dikkere materiaal merinowol in de kleur zwart. Doordat ze grotendeels bestaan uit merinowol ...

Prijs: €18,99 €19,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Merino Wintersokken Fluo Yellow

Winaar Merino Fluo Yellow zijn wintersokken van het zachtere en dikkere materiaal merinowol in de kleur zwart met fluo gele strepen. Doordat ze grotendeels ...

Prijs: €18,99 €19,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht
Winaar Merino Wintersokken Grey

Winaar Merino Grey zijn wintersokken van het zachtere en dikkere materiaal merinowol in de kleur grijs. Doordat ze grotendeels bestaan uit merinowol van ...

Prijs: €18,99 €19,99
Bekijk dit product
Tijdelijk uitverkocht

Meer sokken ‣

Wielervoeding.nl werkt zoveel mogelijk energieneutraal

Klik hier voor meer informatie

© 2011 - 2023 Wielervoeding.nl

Webwinkel door Manieu.nl